Dost olarak, Allah yeter.Yardımcı olarak da Allah yeter. 4/45

Dost olarak, Allah yeter. Yardımcı olarak da Allah yeter.

18 Ağustos 2014 Pazartesi

Zariyat 47. Ayette Mucize Var mı?

Göğe gelince, onu biz ellerimizle kurduk. Hiç kuşkusuz, biz, genişleticileriz. -Zariyat 47

Çok tartışılan konulardan birisi de kur'anın evrenin genişlediğini söyleyip söylemediğidir.
Karşı çıkanların bir kısmı ayetteki ''mûsiûne'' kelimesinin genişletici anlamı olmadığını ileri sürerken bir kısmı da ayetteki '' es semâe'' kelimesinin normal gök oldugunu Peygamberin gözlem ile gördüğü göğü kastettiğini ileri sürmektedir.Şimdi ayeti biraz inceleyelim..

Kur'anda gök kelimesi sadece 'görünen gök yüzü' manasında kullanılmaz.Örnek ayetlerle göz atalım.


Sonra buhar/duman halindeki göğe yöneldi de ona ve yerküreye şöyle seslendi: "İsteyerek veya istemeyerek gelin!" Onlar şöyle dediler: "İsteyerek geldik!" Fussilet 11

Yeryüzünde her şeyi sizin için yaratan O' dur. Sonra göğe yönelip onu yedi gök olarak düzenledi. O, her şeyi Bilir.. Bakara 29

Biz o yakın göğü bir süsle, yıldızlarla süsleyip donattık.  -SÂFFÂT-6

Yemin olsun, biz gökte burçlar oluşturduk ve onu/onları, seyredenler için süsledik  -HİCR-16

Yıldızların nerede oldugunu açıklama ihtiyacı duymuyorum elbette..Bir de kur'an ayetlerini incelerseniz, Gök kelimesinin hep çoğul kullanıldığını görürsünüz.. Gökler..

Gelelim, mûsiûne kelimesine, Bu kelime arap toplumunda genişletmek manasında kullanılır.Şöyle ki;






bir ayette hem gök,hem genişleme kelimeleri bir arada bulunacak, ve bunda hiçbir işaret olmayacak öyle mi?
detaylı bilgi için;  http://tr.wikipedia.org/wiki/Evren'in_genişlemesi



1 yorum:

  1. ateist tevilciler eğip büker onu merak etme. yahu kazmanın teki enbiya 30'daki "göğü korunmuş tavan kıldık" kısmını alıp "kendini koruyan tavan diyor efenim ozon ile alakası yok" diye çarpıtabiliyorsa emin ol 2 kelimelik bir ayeti bile zorlaya zorlaya bükerler. komik lan bunlar. ben te 2005 yılında ateist forumlarının sefil tartışmaları içinde debelenirken orada ateistlerin kılı kırk yararak anlam saptırma çabaları bugün aynen devam ediyor. hatta şin komiği farklı tevillerle devam ediyor :) mesela 10 sene önce "efenim bu ayet x diyor" diye saptırılan ayet bugün "efenim bu ayet z diyor" diye saptırılıyor :) ayet bükmekte zor bir şey yok. ve enteresan olan müslümanlarda da pek bir gelişme yok. hala hadis miraç şefaat zart zurt diyen adamlarla uğraşıyoruz.

    YanıtlaSil