Dost olarak, Allah yeter.Yardımcı olarak da Allah yeter. 4/45

Dost olarak, Allah yeter. Yardımcı olarak da Allah yeter.

26 Mart 2014 Çarşamba

Mürtedler Öldürülür Mü?

Çoğu insanın alim dediği kişilerin fetvasıdır mürtedlerin öldürülmesi gerektiği..ve bunu da uyduruk hadislere dayandırırlar. bu sapkın insanlar'a elbette kur'andan cevap vereceğim.. Şükürler olsun ki Kur'an hiçbir zaman beni yarı yolda bırakmadı.Şimdi gelelim sorumuzun cevabına..


Onlar ki inandılar, sonra küfre saptılar; yine inandılar, tekrar küfre saptılar, sonra da küfrü artırdılar; işte Allah onları affetmeyecek, onları hiçbir yola kılavuzlamayacaktır. -Nisa 137

Bu ayette de inanmış kişilerin mürted olduktan sonra tekrar inanmaları için bir yaşam sürmeleri gerekir.Bu ayet tek basına bir kanıttır zaten.Diğer ayetlere bakalım


İmanlarından sonra küfre sapmış, sonra da küfürde daha da azıtmış olanların tövbeleri asla kabul edilmeyecektir. Onlar, sapıkların ta kendileridir.  -ÂLİ İMRÂN-90

görüldüğü gibi ayetin başında küfre sapanlar kastedilmiş.
Küfür; inkar, reddetmek, yok saymak, görmezlikten gelmek gibi anlamlara gelir. İslam'a göre İslamın inanç ve esaslarını reddeden kişiye kafir denir.

ve ayetin devamında da bu kişinin bir yaşam sürüp küfründe ileri gitmesi söz konusu. yani (z)alimlerin dediği gibi öldürülmeleri emredilmemiş bizlere.Üstelik kur'anda hiçbir şekilde bu emir geçmiyorken, Hüküm yalnız Allah'ın iken (yusuf 40) nasıl oluyor da peygamber bu kadar mühim bir konuda (ölüm) hüküm verebiliyor..


başka bi ayete göz atalım (bakara 217)

...Ama sizden biri imanından döner ve hakikati inkar eden biri olarak ölürse, böyle birinin yapıp ettikleri bu dünyada da, öteki dünyada da boşa gidecektir; işte böyleleri içinde yaşayıp kalacakları ateşe mahkum kimselerdir.

bu ayette de dininden dönen kişinin yapıp ettiklerinin yani amellerinin boşa gideceği yazıyor. bir yaşam söz konusu burada da..


Peygamberimiz yalnızca kendisine vahyedilene uyardı..
Onlara şunu söyle: "Ben size Allah'ın hazineleri yanımdadır demiyorum. Gaybı da bilmem ben! Size ben bir meleğim de demiyorum. Yalnız bana vahyedilene uyarım ben!" Sor onlara: "Körle gören bir olur mu? Hâlâ düşünmüyor musunuz?"  EN'ÂM 50

selam

1 yorum:

  1. Videoslots.com Videoslots - Videolots.com
    Videoslots.com Videoslots.com deccasino Videoslots.com has the biggest and best videoslot and services. Play youtube to mp4 them on your desktop or mobile device absolutely youtube to mp3 free.

    YanıtlaSil