Dost olarak, Allah yeter.Yardımcı olarak da Allah yeter. 4/45

Dost olarak, Allah yeter. Yardımcı olarak da Allah yeter.

18 Nisan 2014 Cuma

Allah Kullarına Zulmeder mi?



Bu konuda en çok duyduğunuz cümlelerden biri şudur;

''Allah madem merhametli neden afrikada çocuklar açlıktan ölüyor? ''

Afrikadaki çocuklar neden aç sana anlatayım..
Afrikadaki insanlar senin hırsın yüzünden aç .Emperyalizm, kapitalizm gibi sömürücü tüm sistemler yüzünden aç. Dünya genelinde sermayenin yarısından fazlasına sahip olan sermaye babalarından ve bunların planlarının ne olduğundan haberin olmadığı için..Ülkendeki zenginler altına ikinci,üçüncü arabayı çektiği için, sen sürekli israf içinde battığın için, kendini iyilik meleği ilan edip aslında hiç kimseye hiçbir yararın olmadığını kabullenemediğin için, ki bu iyilik melekleri ''kurban bayramı caniliktir'' deyip gizlice et yiyen tipler.. verdiğin 1 lira borcun sana geri verilip verilmeyeceğini düşündüğün için, yani kur'anın deyimiyle 'malı aşırı bir sevgiyle ''sevdiğin için..
Yani kapı yine sana çıkıyor.
İnsan denilen iki yüzlü yaratıkların oluşturduğu sistem yüzünden..İnsan merhametsiz,insan cani,insan azıtandır kanka..Hepsi değil tabi.Bu dünyada iyi insanlar da var..çok da var buna inanıyorum ve inanmakla birlikte şahit de oluyorum.
Şimdi sen hem özgür irade olmalı deyip hem de kalkar ''Allah merhametliyse neden bunlara izin veriyor'' dersen çelişkini çay gibi demlerim senin.

Dünya'da kur'anda geçen şu sistem olsa gerçekten tek aç kalır mı? Bence kalmaz..

...Ve sana neyi infak edeceklerini de soruyorlar. De ki: "Helal kazancınızın size ve bakmakla yükümlü olduklarınıza yeterli olanından artanını verin." Allah, ayetleri size işte böyle açıklar ki, derin derin düşünebilesiniz.

Gerçekten ihtiyaç fazlasını biriktirmeyip de hayırlı işlerde kullansa insan, hiçbir sorun kalmaz bence.İş adamlarının servetlerini en ufak şekilde etkilemeyecek şekilde yaptıkları yardımdan bahsetmiyorum tabiki..Çok daha ilerisini düşün..Düşünebildin mi? Hah bence kur'an bunu kastediyor..



Allah merhametlidir ve adildir. Bunu iyi kavramak gerek..Ayetler ile ne demek istediğimi daha net anlatabilirim..


Allah, insanlara hiçbir şekilde zulmetmez. Ama insanlar öz benliklerine zulmediyorlar. -Yunus 44

İyilik ve güzellikten sana her ne ererse Allah'tandır.Kötülük ve çirkinlikten sana ulaşan şeyse kendi nefsindendir.Biz seni insanlara bir resul olarak gönderdik.Tanık olarak Allah yeter -Nisâ79



Bu, kendi, ellerinizin üretip önden gönderdiği yüzündendir. Allah, kullara asla zulmedici değildir. -Ali İmran 182



"Bu, ellerinin senin için yapıp öne sürdüğü işlerden ötürüdür." ALLAH kullara zulmedici değildir -Hac 10

Sakın Allah'ı, zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma; gözlerin dışarı fırlayacağı bir güne kadar onları ertelemektedir. -İBRAHİM 42

3 yorum:

  1. İşçileri asgari ücret ile çalıştırıp kendilerine servet yığan insanların paralarını zorla almak gerekiyor, çünkü o paralar kendi hakları değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. paralarını zorla almayı gerektirecek sistemin, hatta bu zenginlerin türemesine zemin hazırlayan her sistemin başta oluşmasına engel olmak gerekti.Artık çok geç kanka

      Sil
    2. Katiliyorum ama dirligi bozmak bunun adi cok gec degil bence olmasi zorunlu olan bu sistem bakin herkese 10 bin para versek maas odense bu sefer kimse kafayi zorlamaz dr yada muh.olmaz niye ugrassin cok gec degil dogru sistemi dusunun anarsi olmadan...

      Sil